Els plafons que conformen l’exposició informen de les conseqüències que genera el consum d’alcohol durant l’adolescència sobre la salut i, entre els seus objectius, hi ha el de reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, així com retardar l’edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.
La regidora de Salut Pública, Txell Caler, ha fet una valoració positiva d’aquesta activitat que, donat el seu dinamisme, ha estat molt ben rebuda per part dels joves. L’objectiu, com explica Caler, és que “tot i que la idea final és el consum zero, el que intentem com a mínim és la reducció de riscos, explicant els danys associats a l’alcohol, donat que avui dia les persones joves no associen el seu consum a un risc, i per això són tan importants tallers com aquests”. En aquest sentit, aquesta exposició neix de la concepció que treballar la prevenció de consum d’alcohol en la població jove és una tasca que suposa grans reptes, ja que l’alcohol és una substància molt present en la nostra societat com a resultat d’un llarg procés històric que ha portat a la seva integració cultural. I és que el consum d’alcohol gaudeix d’una gran permissivitat social. Tot i que pot generar greus problemes, des de la infància observem com les persones adultes consumeixen alcohol amb total normalitat, essent present a la majoria de celebracions i també, habitualment, a casa i són molts els adults que consumeixen alcohol diàriament, fent que les persones joves no associïn el seu consum a un risc per a la salut.
En total, a Ripollet, s’han realitzat 16 tallers, en horari lectiu, en els quals han participat uns 430 alumnes de diferents grups classe de 3r d’ESO dels instituts Can Mas, Palau Ausit i Lluís Companys, de l’Institut Escola Els Pinetons i del FEDAC Ripollet. També han visitat la mostra persones usuàries del Casal de Joves.