El director del Museu i Poblat Ibèric de Ca n‘Oliver de Cerdanyola participa a la mostra ‘Arqueologia Viva’ - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El director del Museu i Poblat Ibèric de Ca n‘Oliver de Cerdanyola participa a la mostra ‘Arqueologia Viva’

El director del Museu i Poblat de Ca n’Oliver de Cerdanyola, Joan Francès, va participar divendres passat a la mostra ‘Arqueologia Viva’, celebrada a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Ho va fer com a ponent d’un diàleg dedicat al dia a dia de les persones arqueòlogues.

L’activitat dels professionals de l’arqueologia és molt diversa. En el diàleg ‘Com és el dia a dia d’un arqueòleg?’ es va voler respondre aquesta pregunta des de diversos punts de vista. A més de les activitats comunes relacionades amb les excavacions, la recerca i la realització d’estudis posteriors, cada camp proporciona vivències particulars. Les dels arqueòlegs/gues que fan arqueologia preventiva i fan excavacions en ambients en contacte amb promotors; les dels que treballen en museus i poden intervenir més en activitats de difusió i conservació, o les que treballen en universitats i centres de recerca on també es fa docència.

Durant l’activitat, Joan Francès va compartir taula amb l’arqueòloga del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, Daria Calpena; l’arqueòloga dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona, Maribel Fuertes; i el professor de la Universitat de Barcelona, David Asensio.


Arqueologia Viva

En el marc del festival Tàrraco Viva, el festival romà que se celebra a la ciutat de Tarragona del 15 al 29 de maig, el Departament de Cultura organitza l’exposició ‘Arqueologia Viva’, que es pot veure fins al 29 de maig als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona. Sota el tema de les grans descobertes, l’exposició mostra la gran riquesa i el paper fonamental de l’arqueologia a Catalunya donant a conèixer la seva història, les principals institucions, dades i espectaculars models digitals en 3D.

La mostra, de petit format, presenta aquest patrimoni arqueològic des de l’àmbit del Departament de Cultura, donant veu a les principals institucions implicades: el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb les seves diferents seus i jaciments, així com el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural. Cadascuna explica, al llarg de la mostra, quines són les seves funcions, línies d’actuació i reptes de futur.

Pages