Aquesta és la idea, al menys, que va voler transmetre el regidor d’Educació a l’Ajuntament, el socialista David González, qui va explicar que l’Ajuntament es va oferir el passat mes d’abril a trobar una solució quan la la direcció del centre els va alertar del problema i que no volient començar les classes al setembre en la situació actual. En aquell moment, però, el també diputat del PSC va indicar que des del departament d’Educació es va comunicar a l’Ajuntament que no es tractava d’una qüestió de manteniment -depenent del consistori- sinó estructural -competència de la Generalitat- “perquè la construcció d’aquest edifici provoca aquestes externalitats i la generació de fongs que, evidentment, van en contra de la salut pública”.
González va indicar que, a l’abril, la mateixa escola va assegurar a l’Ajuntament que es trobava en contactes amb els Serveis Territorials del Departament d’Educació per dur a terme la solució definitiva al problema -que passa per impermeabilitzar les aules afectades- aquest estiu. El regidor del PSC assegura que no ha estat fins ara que el govern municipal ha conegut que les intencions de la Generalitat passen per executar l’obra necessària per resoldre la situació actual fins a l’estiu de 2023.
González va explicar que es troben en “contacte permanent” amb el Departament d’Educació per a demanar que “s’acceleri l’execució de l’obra i que es faci ara”. El regidor del PSC va indicar, fins i tot, que l’Ajuntament ha ofert a la Generalitat la possibilitat de dur a terme “alguna alternativa” o assumir una aportació econòmica per a resoldre la situació. “Estem esperant resposta”, indica González, qui reconeix que “els infants no poden començar el curs amb la situació de fongs actual”.