Pel que fa al seu valor arquitectònic, hi ha estudis més actuals que consideren que forma un conjunt amb l’edifici que actualment acull l’INEM, que hagués estat positiu conservar en la seva integritat. És projecte, a més, d’Eduard M. Balcells, un dels arquitectes que més petjada va deixar en el seu dia a Cerdanyola. Autor, entre d’altres, del projecte de l’edifici de l’Ajuntament.
- La suspensió temporal de la llicència d’enderrocament per poder fer un estudi patrimonial abans de que aquest es produís per analitzar si hi havia elements que caldria conservar
- Una reunió amb les regidories afectades per aquest tema per posar sobre la taula tota la informació sobre la “Masia” (com ja hem dit anteriorment, en realitat no ho és, encara que l’edifici imiti aquest estil arquitectònic)
- La urgent actualització del PEPPAA-Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic.
Pero tot això des de la Taula de Patrimoni entenen que aquest fets son "una nova mostra de la paràlisi que afecta al nostre Consistori en la protecció del Patrimoni i que, aparentment, tindrà ara com a conseqüència la desaparició d’un nou edifici amb interès històric i arquitectònic sense fer, ni tan sols, els estudis previs que demanàvem". Segons la Taula "especialistes consultats per la nostra entitat apunten a que, actualment, podria arribar fins a 100 edificis al terme municipal que caldria estudiar si han de ser protegits" i es per això que tornen a reclamar "la urgent actualització del Catàleg de Protecció Arquitectònic i que el Ple Municipal valori aquesta situació", i tornen a reafirmar la seva "voluntat de col·laboració" en tot allò que estigui al seu abast.