La feina del Laboratori s’emmarca dins del Programa de Conservació-Restauració de l’Oficina de Patrimoni Cultural i ha consistit en la identificació inicial de les escultures i els murals més representatius i la documentació de les seves alteracions en fitxes-registre adaptades a l’art urbà, que tenen en compte la seva singularitat i el seu context.
A continuació, s’ha redactat el protocol de Conservació preventiva, on es detallen les recomanacions per dotar el CIP Molí d’en Rata d’unes pautes per al control, el manteniment i la salvaguarda de l’art urbà. Aquestes pautes recomanades es basen en diverses intervencions realitzades amb anterioritat pel Laboratori de Conservació-Restauració en elements d’art urbà de Ripollet.
Finalment, el Mapa de Patrimoni Cultural de Ripollet ha incorporat 20 conjunts d’art mural urbà, amb l’objectiu contribuir a la millora en l’avaluació, la valoració i futura protecció de l’art urbà i el seu coneixement públic, en el municipi.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 10 “Reducció de els desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.