Durant el seu parlament, López-Tomàs va vaticinar, entre d'altres coses, que "malauradament, pagarem molt car, i durant anys, el que ara està passant a Gaza". Va assegurar que Israel no aconseguirà eliminar a la cúpula de Hamàs, perquè no son a Gaza, si no a l'estranger. I va dir també que encara que ho aconseguissin, els nens que ara estàn patint tant a la franja, quan passin 20 anys, "posarien en marxa un nou Hamàs".
Un cant d'amor al periodisme
La periodista ha aprofitat també per fer un cant d'amor a la professió periodística i a la seva tasca com a eina transformadora de la societat, "encara que l'aportació que podem fer sigui petita". En aquest sentit, ha explicat que en els seus articles i cròniques intenta sempre aportar el costat més humà de la notícia i donar una petita finestra d'esperança i visibilitat a totes les persones que, fins i tot avui, treballen per aconseguir la pau la zona, des de fa molts anys. Com una entitat que aplega a milers de dones tant d'Israel com de Palestina que fa molts anys que treballen per acostar a les dues comunitats. Tràgicament, una de les fundadores d'aquest moviment va morir a l'inici del conflicte. "Doncs avui en dia", ha explicat, "aquest moviment està més unit i actiu que mai, i està treballant més que mai per aconseguir el seu objectiu".
Segons ha explicat, afortunadament els professionals que estan cobrint el conflicte per a mitjans espanyols i catalans estan podent explicar el que passa amb total llibertat. "No passa el mateix, segons em consta per les meves converses amb altres companys corresponsals, amb els mitjans de comunicació de diversos països europeus del nostre entorn més immediat. I encara que no sé el que deu passar amb mitjans d'altre països com els EE.UU, m'ho puc imaginar", ha dit.
Ha fet també una lloança a la tasca dels periodistes de Gaza que avui treballen des de dins de la franja per explicar el que està passant, amb greu risc per a les seves vides i les vides de les seves famílies. "Més de 100 periodistes palestins ja han mort des de que Israel va iniciar les seves operacions militars", ha recordat. Assegurant també que és molt important que no treiem el focus ni deixem de mirar al que està passant en aquests moments a Gaza, i també a Cisjordània. Perquè si ho fem, estarem abandonant a la seva sort no només al poble de Palestina, si no també a aquests professionals heroics del periodisme, que avui posen en risc cada dia la seva vida per escriure el que molts consideren que és "el primer esborrany de la història".