El cartell del 8M d’enguany també reflecteix aquest lema, amb la unió de totes les dones, des de les més joves fins a les més grans, amb una unió intergeneracional, que és una font inesgotable de força i resiliència. També amb les dones amb discapacitat i les dones racialitzades, que sovint pateixen altres formes de discriminació i a les que cal donar veu, per comprendre les seves necessitats i treballar juntes per eliminar les barreres que sovint es troben.
Un programa transversal i diversEl programa compta amb unes 25 activitats, fruit del treball cooperatiu i participatiu de la Taula feminista, on participen entitats i col·lectius locals i “amb la nostra col·laboració, hem volgut fer un programa que reflecteixi aquesta interseccionalitat i diversitat”, va afirmar Arráez. L’Ajuntament, a través de la Comissió municipal de gènere, també ha treballat de forma transversal, amb la implicació de Feminismes, Educació, Joventut, Esports, Cultura, Patrimoni o Comunicació.
Entre les activitats, la regidora ha destacat l’aposta teatral amb l’actriu, comunicadora i activista Pamela Palenciano, que a més de representar ‘Arrancamiento’, el 9 de març, per a totes les persones, també representarà ‘No solo duelen los golpes’, en dues sessions, per a joves de secundària. L’Ajuntament també ha organitzat una nova edició de la Marxa de les dones, per primera vegada en diumenge al matí, amb l’objectiu que compti amb una gran participació de dones del municipi. “Una marxa que vol ser més reivindicativa que mai, davant la situació actual que vivim”. Les inscripcions estaran obertes fins al 6 de març, a ripollet.cat i de forma presencial, a Drets Socials, el Centre Cultural, el Poliesportiu i l’Esplai La Gresca.
Des de Patrimoni es donarà a conèixer dones històriques de Ripollet, amb cartells que s’ubicaran a equipaments i espais del municipi, així com a través de les xarxes socials de @ripollet_cultura. El Casal de Joves també acollirà un bon nombre d’activitats, com ara debats i tallers sobre violències masclistes i masculinitat, a més de participar i col·laborar en els actes que s’organitzin el mateix 8 de març. D’altra banda, des del SIAD, s’ha posat en marxa una iniciativa, dirigida a l’alumnat dels centres educatius, per tal de respondre els seus dubtes sobre feminismes, violències masclistes, igualtat i transversalitat de gènere, a través del correu electrònic siad@ripollet.cat.
Quant a les entitats, el programa incorpora activitats i actes organitzats per l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell, Bruixes de Ripollet, l’Associació Traça, la Xarxa Lila, el Comitè de Dones de Ripollet, l’Associació de Persones amb fibromiàlgia i fatiga crònica, la Comissió de Persones amb Discapacitat, l’Aresta i Acció Fotogràfica Ripollet.
Tal com va comentar la regidora d’Igualtat i Feminismes, Montse Arráez, “en resum, hem volgut fer un 8M divers, inclusiu i tenint en compte tota aquesta variabilitat i volem que la gent s’ho faci seu i hi participi”.