Les activitats organitzades amb motiu d’aquesta cita es perllongaran durant diversos dies. Des de jornades de portes obertes, coneixença del patrimoni que custodien així com les exposicions temporals que acullen, permetran a tothom gaudir dels museus de la ciutat.
Museus per l’educació i la investigació
Aquesta edició del Dia Internacional dels Museus se celebra solta el lema ‘Museus per l’educació i la investigació’, donant èmfasi al paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa holística.
Els museus són centres educatius dinàmics que fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític. Aquest 2024, l’ICOM vol reconèixer la seva contribució a la investigació, proporcionant una plataforma per l’exploració i la difusió de noves idees. Des de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia, els museus són espais vitals on l’educació i la investigació convergeixen per donar forma a la nostra comprensió del món.
Activitats dels museus de la ciutat
Museu d’Història de Cerdanyola18-19 de maig. Horari habitualJornada de Portes Obertes. L’entrada serà gratuïta.Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver
18 de maig. 17 a 18 hJornada de portes obertes i una visita guiada diferent cada dia per descobrir o recordar com era i com es vivia en un assentament ibèric que va estar habitat entre el segle V i el I aC. Activitat està recomanada per majors de 10 anys. Entrada gratuïta i no cal inscripció prèviaLloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.
19 de maig 11:30-13:30 h
Olimpíades de l’Antiguitat. Petits JJOO a Cerdanyola amb una cursa a peu, tir de javelina, el salt, la cursa d’Hoplites, el llançament de disc.... Activitat per a tot tipus de públic a partir de 6 anysLloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.Organitza: Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC) i Museu d'Història
12 a 13 h
Cerdanyola, terra d'ibers. Visita guiada a l'exposició permanent dedicada a la Cultura Ibèrica, des del seus orígens a la seva desaparició, utilitzant el poblat de Ca n'Oliver com a exemple de l'evolució d'un assentament que té més de 2000 anys. Activitat recomanada per a majors de 10 anys i és gratuïta amb l'entrada.Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.
10 a 14 h
Els temples de la Vall de les Feixes. S’obriran al públic simultàniament l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. A l’entrada de cada temple s'explicarà la seva història. I de camí entre una i altra, les persones participants podran descrobrir com la riquesa del patrimoni històric i natural s’entrellacen per explicar la història de Cerdanyola des de l’època romana fins el segle XX.Lloc: Església de Sant Iscle i Santa Victòria i Ermita de Santa Maria de les Feixes.
Museu d'Art de Cerdanyola18 de maig17 a 20 h i de 21 a 23 h
Portes obertes i presentació dels Relleus de les Titànides que l'artista Ismael Smith va modelar per a la fàbrica Uralita i que han estat rescatats i instal·lats amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
21 h i 22 h
Maridatge d'Art i música. La historiadora de l'art Queralt Morral i Bisbal oferirà una visita guiada que recorrerà els àmbits modernistes del museu tot combinant les explicacions amb la interpretació de diverses peces musicals inspirades en les obres, els artistes i l'època del Modernisme
21 h
La vida és curta. Amb la col·laboració del Servei de Joventut el MAC reprèn el festival de curtmetratges Made in Cerdanyola, que permetrà visionar obres de creadors de la ciutat, filmades a la localitat o que han comptat amb protagonisme cerdanyolenc. Al final de la projecció es portarà a terme una conversa debat amb els autors i participants dels curtmetratges