L’activitat és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. La moderació de l’activitat anirà a càrrec d’Anna Ballbona.
Aquesta activitat forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb la col·laboració de les llibreries Éfora i l’Aranya.
Confetti
"Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats d'il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes." Amb aquestes paraules el narrador de Confeti ens avança la seva motivació per escriure: demostrar que gran part de l'existència humana és una ficció feta a mida. I com a periodista d'espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies a allò que l'apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues...
Amb una prosa elegant i enèrgica com el ball de Fred Astaire, tocada d'un humor fi, Jordi Puntí fa viatjar al lector de Nova York a Hollywood, de l'Havana a l'hotel Ritz de Barcelona. Així, al llarg de tot un segle turbulent i fantasiós, explica les peripècies de dos homes que van ser amics potser per conveniència, en un joc de miralls en què la imaginació conviu amb la voluntat de ser immortal, etern.
Jordi Puntí
Jordi Puntí (Manlleu, 1967) és autor de tres llibres de contes: Pell d’armadillo (1998), Animals tristos (2002) i Això no és Amèrica (2017). El 2010 va publicar la seva primera novel·la, Maletes perdudes, que entre d’altres va obtenir el premi Lletra d’Or, Llibreter i Nacional de la Crítica, i s’ha traduït a divuit idiomes. També és autor de la ficció autobiogràfica Els castellans (2011). El seu últim llibre és Tot Messi i més. Exercicis d’estil (2023), un retrat sentimental i literari del millor futbolista de la història. És col·laborador habitual d’El Periódico, de la revista L’Avenç i del programa literari Ciutat Maragda, a Catalunya Ràdio. El 2014 va obtenir la prestigiosa beca del Cullman Center for Scholars and Writers, a la biblioteca pública de Nova York, per un projecte narratiu que li va permetre fer recerca durant un any, i és el punt de partida de la novel·la Confeti, guanyadora del premi Sant Jordi 2023.