El Pla d’Inversions en infraestructures de mitjana tensió –que s’emporta el 80% del volum de les obres- preveu la millora i la substitució de línies elèctriques aèries i subterrànies de 25 kV mitja tensió, així com la reforma de centres de transformació. L’objectiu és afrontar els nous reptes i nous usos energètics de la ciutat, de manera que s’implementarà l’automatització i la digitalització de la xarxa, per tal que estigui més reforçada, més mallada i, per tant, sigui més fiable i robusta. L’esforç inversor també preveu estendre noves línies de baixa tensió i millorar les escomeses ja existents. En aquest sentit, enguany es digitalitzaran quinze quadres elèctrics de baixa tensió.
Així mateix, s’estan dotant amb sistemes de telecomandament diferents centres de transformació, és a dir, que comptaran amb dispositius d’actuació remota que permeten controlar i maniobrar la xarxa a distància, des del Centre de Control de la Companyia. Aquesta característica fa que el temps de resposta sigui molt més ràpid en cas d’una eventual incidència, sigui quina sigui la causa, ja que agilitza la localització de l’avaria alhora que permet la maniobra de la xarxa a distància sense desplaçar-hi personal amb l’objectiu d’alimentar els clients per vies alternatives, sempre que això és possible. L’automatització permet reduir fins a un 20% el temps d’afectació als clients.
Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb un triple objectiu: absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables amb la finalitat de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rentable per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.