Sant Cugat abandonarà el consorci B30 que comparteix des de 2008 amb Cerdanyola i Rubí perquè es un "instrument inoperatiu" - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Sant Cugat abandonarà el consorci B30 que comparteix des de 2008 amb Cerdanyola i Rubí perquè es un "instrument inoperatiu"

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat els tràmits per abandonar el consorci B30, el conegut com a Catalonia Innovation Triangle (CIT), que estava configurat amb els consistoris de Rubí i Cerdanyola. Des de l'executiu local, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha justificat la decisió avui al Ple de l'Ajuntament en què es tracta d'un "instrument inoperatiu" des de feia més de tres anys, i bloquejava l'accés al Fons de Cooperació Local. Per part de l'oposició, tant Junts per Sant Cugat com Cs han lamentat que no s'hagi aprofitat el potencial que tenia aquest acord, sobretot tenint en compte la crisi de la Covid-19.

El CIT es va formar el 2008 amb l'objectiu d'impulsar el creixement econòmic de la zona, promocionar aquest territori a l'exterior i afavorir la cooperació entre Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí. El regidor de Junts Carles Brugarolas ha defensat que l'acord que va propiciar el consorci va rebre el vistiplau unàmime dels plenaris dels tres ajuntaments i que "ara més que mai" caldria potenciar-lo. "Aquesta decisió no fa més que expressar un dèficit greu de projecte i lideratge", ha expressat. Brugarolas, a més, ha assenyalat al govern del mandat anterior de Cerdanyola, encapçalat per Carles Escolà, com a responsables del bloqueig del CIT.

Des de l'executiu, Soler ha assegurat que quan va començar el mandat "el consorci ja estava mort". De fet, ha fet responsable el govern anterior de "deixar-lo morir". "Vostès van governar des de la creació del consorci i no van fer res", ha criticat el socialista, que considera que el CIT no és necessari perquè la col·laboració amb els ajuntaments veïns ja està en marxa. "El que fa aquest govern és ser pràctic: treure aquells organismes i consorcis que no són útils", ha conclòs.

Soler també ha explicat que la pertinença i responsabilitat de l'Ajuntament sobre el CIT havia fet que la Sindicatura de Comptes bloquegés l'accés de l'Ajuntament a 550.000 euros del Fons de Cooperació Local. "En aquests moments el consorci és una espasa de Damocles", ha reflexionat.

Ara, l'Ajuntament sol·licitarà que es reuneixi l'òrgan gestor del CIT per fer efectiva la sortida.


Reaccions des de Cerdanyola

Des dels municipis que conformaven fins ara el CIT amb Sant Cugat ja s'han produït les primeres a la decisió anunciada aquesta tarda. És el cas de la portaveu municipal d'ERC a l'Ajuntament de Cerdanyola, Helena Solà. A través d'una piulada al seu compte de twitter, Solà no s'ha mostrat gens sorpresa per la decisió del municipi veí, recordant que ERC de Cerdanyola defensa des de fa anys que aquest organisme suposava "malbaratar" el diner públic. "Quants diners hem llançar a Cerdanyola? Uns 300.000 euros?".

En la mateixa línia, la portaveu del principal grup a l'oposició a l'Ajuntament de Cerdanyola ha recordat que el CIT ha estat finançat amb fons europeus FEDER, de la Diputació de Barcelona i dels diferents municipis que l'integren. "Un altre exemple de mala gestió de diner públic. I denunciat per ERC al 2013" ha afegit Solà.

Pages