La Diputació va posar en marxa el programa el passat mes de juliol, a través dels 98 Centres Locals de Serveis a les Empreses de la província, com és el cas dels de Cerdanyola i Ripollet. El servei pretén ajudar a les persones autònomes i microempreses de la província per fer front a la crisi generada per la Covid-19, amb la col·laboració de la Fundació Autoocupació. El SOS Mentoring és un programa de mentoratge per empoderar les persones usuàries ajudant-los a prendre les seves pròpies decisions.
Les persones autònomes i microempreses són un dels col·lectius més afectats davant la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia. Amb aquesta mesura, la Diputació de Barcelona té previst garantir la continuïtat de 150 empreses durant aquest 2020 i, en conseqüència, el manteniment de 600 llocs de treball mitjançant un model de col·laboració publicoprivada.
Les prioritats on es donarà un especial suport és en la salut i seguretat, la reducció de costos, la liquiditat, la digitalització i la reorientació empresarial. Amb el mentor, l’empresa usuària rebrà un important ajut en el diagnòstic de la situació del negoci, en l’avaluació de les alternatives d’actuació, en la implementació i elaboració d’un pla d’acció i en l’acompanyament emocional.
Els beneficiaris poden ser persones autònomes i microempreses de qualsevol sector, amb el negoci en marxa, amb perspectives de futur, amb necessitat d’acompanyament i amb actitud per a deixar-se ajudar.
Les persones mentores són empresàries i directives provinents de qualsevol sector, amb experiència en gestió, amb visió global de negoci, amb voluntat d’ajudar i amb disponibilitat de temps.
Un cop realitzades les parelles d’empresa-mentor, el programa realitza el seguiment del mentoring amb reunions en línia setmanals o quinzenals durant un període d’1 a 3 mesos i d’acord amb les necessitats del beneficiari i de la disponibilitat del mentor.
Els autònoms o microempreses de Cerdanyola que vulguin participar en el programa en qualsevol de les dues modalitats han de posar-se en contacte amb el Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica, enviant un correu electrònic a consolidacioiempresa@cerdanyola.cat i empresa@cerdanyola.cat o trucant al telèfon 93 594 70 50. En el cas de Ripollet, els interessats s’han d’adreçar a l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic del Departament d’Empresa i Comerç, enviant un mail a empresa@ripollet.cat o trucant al telèfon 646932476.