Joves de Cerdanyola i Ripollet es formen en cinc especialitats del sector de la indústria gràcies a un projecte del Consell Comarcal - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Joves de Cerdanyola i Ripollet es formen en cinc especialitats del sector de la indústria gràcies a un projecte del Consell Comarcal

Veïns de Cerdanyola i Ripollet participen aquests dies al projecte singulars per activar l’ocupació de joves vallesans a la indústria de la comarca. Es tracta de la segona edició del projecte ‘Industrialitza’t i transforma el seu futur’, una iniciativa del Consell Comarcal on participen 86 joves del Vallès Occidental que reben acompanyament i formació en cinc especialitats del sector de la indústria -logística, manteniment de robots, indústria textil, indústria 4.0 i qualitat alimentaria- per tal de poder tenir aquest sector com una opció de futur en la seva trajectòria professional.

Aquest mes de novembre s’han iniciat cinc especialitats formatives Logística (que es desenvolupa al Centre de serveis per a empreses i persones emprenedores Can Gabarra de l’Ajuntament de Polinyà); Manteniment de robots (formació realitzada a al Centre Tecnològic de la Fundació Eurecat a Cerdanyola); Operacions auxiliars indústria tèxtil (realitzada a l’Escola tècnica del Vestir a Sabadell); Economia circular i indústria 4.0 (que s’imparteix a la UAB); i Qualitat alimentària (que es desenvolupa a l’Ajuntament de Ripollet per part de l’empresa Biotecnal)

En paral·lel a la seva formació en el marc de les cinc especialitats, es realitzen diferents actuacions amb metodologies innovadores d’orientació i capacitació per al jovent per compartir coneixement i aprenentatge. Tres grups han iniciat sessions de coaching amb cavalls (Equinoterapia) i un altre grup ha començat ja a fer els tallers de Basket beat, on treballaran el desenvolupament i creixement personal o la detecció de potencialitats i àrees de millora.

Així mateix també es realitzen actuacions d’enfortiment del paper social. Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, les persones joves del Projecte han organitzat una activitat denominada ‘Singulars Clothing Swap”, en la que han portat roba suficient per poder fer intercanviar de roba entre ells i simultàniament aprofitar i fer una acció solidària donant a dues entitats socials de la comarca, allargant d’aquesta manera la vida a la roba i fent una acció amb consciència social i mediambiental. 

D’altra banda diferents joves del programa van participar de forma voluntària en el Gran Recapte d’aliments en diversos supermercats de la comarca.

El projecte va dirigit a persones joves de la comarca del Vallès Occidental inscrites en el Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu.  En la primera edició hi van participar 200 persones i es va assolir un 35% d’inserció laboral i/o educativa. Es desenvolupa  mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades. El projecte, que compta amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i està cofinançat pel Fons Social Europeu, es portà a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès.

Pages