“Estem convençuts que l’aigua de Ripollet i de tota l’àrea metropolitana serà pública” - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

“Estem convençuts que l’aigua de Ripollet i de tota l’àrea metropolitana serà pública”

El futur de la gestió de l’aigua de Ripollet es troba actualment en mans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), després que una recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi dictaminat que l’ens presidit per Adau Colau tingui les competències per decidir sobre la gestió de l'aigua i no els municipis, tal com s'establia en el Reglament Metropolità del Servei del Cicle Integral de l'Aigua. 

La decisió del TSJC elimina el punt tres del Reglament Metropolità del Servei del Cicle Integral de l'Aigua, que permetia als ajuntaments decidir quin és el futur de la gestió de l'aigua al seu municipi. La sentència afecta de ple els plans del govern de Decidim a Ripollet, que aposta decididament per la municipalització de l’aigua a la ciutat.

La qüestió va centrar part del darrer Ple de l’Ajuntament fa uns dies, després que el portaveu municipal del PSC, Luis Tirado, acusés a l’equip de govern d’haver “patinat” en aquest projecte i demanar-li “una mica de seguretat jurídica” en les seves accions futures: “Ja veurem si això acaba amb que l’AMB hagi de crear una empresa pública per a gestionar l’aigua de Ripollet perquè Ripollet no ho podrà fer per la sentència del TSJC”. En aquest sentit, Tirado va mostrar els seus dubtes que l’AMB presenti un recurs de cassació al Tribunal Suprem a partir de la informació que, segons el dirigent socialista, ha rebut de directius de l’ens metropolità.

El portaveu del PSC va rebre la resposta de l’alcalde de Ripollet, José María Osuna, qui va remarcar que la sentència no tanca cap opció, però dictamina que la decisió s'ha de prendre d'acord amb l'AMB. “Estem convençuts que l’aigua de Ripollet i de tota l’àrea metropolitana serà pública, però també estem convençuts que el que haurem de fer des de Ripollet al respecte serà amb acord de l’AMB per tal que validi aquesta situació en favor de l’aigua pública”.

Cal recordar que, abans de la sentència del TSJC, l'AMB va informar favorablement el passat mes d’abril l’expedient administratiu presentat per l’Ajuntament de Ripollet que determina la nova forma de gestió del servei d'abastament domiciliari d'aigua potable de la ciutat, que es concreta en la constitució d'una empresa pública de capital íntegrament municipal.

El document de l’AMB va arribar després que el ple municipal de Ripollet aprovés al febrer el canvi de model a la gestió directa de l'aigua, partint de les conclusions dels estudis encarregats a l'empresa CAPIOL.

L’informe favorable de l’AMB es va determinar sobre la base de les competències de l’organisme metropolità en aquest àmbit i segons la valoració realitzada pels serveis tècnics del Cicle Integral de l'Aigua de l'AMB. El document recomanava a l’Ajuntament de Ripollet incorporar a la documentació presentada el deure d’informar l’ens metropolità dels plans directors i d'inversions, de les interrupcions de subministrament i de qualsevol incident o episodi de contaminació que pugui afectar a la qualitat de l’aigua.

Pages