La taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola es reuneix novament després de cinc mesos - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

La taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola es reuneix novament després de cinc mesos

El govern municipal de Cerdanyola va convocar dimecres passat la taula per a la reactivació social i econòmica de la ciutat, una iniciativa que es va posar en marxa la passada primavera per pal·liar els efectes de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. La trobada, celebrada de forma telemàtica, havia de servir per fer balanç de les mesures aprovades al maig, avaluar-ne el grau de compliment i proposar-ne de noves. 

La reunió d’aquesta setmana arriba després que els grups de l’oposició demanessin a l’executiu local, a través d’una moció aprovada al Ple de l’Ajuntament del mes d’octubre, que tornés a convocar la taula en un termini màxim de 15 dies. L’objectiu de la trobada, segons ERC, PP, Junts, Guanyem, Cs i En Comú Podem, passava per passar comptes i fer un balanç de l'execució de totes les mesures adoptades fins a la data de les 109 propostes que va es van aprovar abans de l’estiu.

Els grups esmentats també van instar el govern municipal a estudiar la convocatòria de nous ajuts directes per autònoms i petites empreses, i als seus treballadors, afectats per l’actual situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19, alhora que van demanar que s'acceleressin els tràmits per la concessió dels ajuts sol·licitats.

Des del govern no s’ha produït cap reacció pública a la nova convocatòria de la taula. Sí està previst que ho faci properament, però, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. El batlle ha anunciat que dijous vinent, a partir de les 17’30 hores, realitzarà un directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament per a respondre les preguntes de la ciutadania. El mateix Cordón ha explicat a les xarxes socials que, entre d’altres aspectes, informarà “amb detall” de la gestió realitzada fins ara a la ciutat amb la pandèmia de la Covid-19 com a protagonista, “una informació que ja hem pogut compartir aquesta setmana amb tots els membres de la taula”.


Crítica i mà estesa d’ERC

El resultat de la trobada sembla, però, que no va acabar de satisfer algún dels seus participants. És el cas del principal grup a l’oposició, ERC. La seva portaveu municipal, Helena Solà, ha lamentat en un fil al seu perfil de twitter que el govern del PSC no hagi donat compliment a les peticions que li van fer la resta de grups a l’octubre. Així, Solà ha recordat que la reunió es va celebrar fora del termini de 15 dies que indicava la moció, alhora que ha lamentat que l’ordre del dia no contemplés l’impuls de noves ajudes, tal i com va demanar també l’oposició. La regidora republicana, a més, ha criticat la manera utilitzada des del govern per donar compte del desenvolupament de les propostes acordades al maig: “El document consisteix en un semàfor sense dades ni justificació”.

Solà, igualment, ha recordat que la moció aprovada a l’octubre reclamava a l’executiu socialista que agilitzés el pagament de les subvencions ja demanades, però que “a dia d’avui, la majoria dels sol·licitants no han rebut les ajudes”.

Malgrat tot, la portaveu d’ERC ha remarcat que el seu grup s’ha “tornat a oferir” al govern per treballar “plegats i facilitar” el pagament de les ajudes sol·licitades i crear-ne de noves. “Estem segurs que el govern treballarà en pro de la transparència i el rigor i aviat disposarem d’una memòria, així com d’una proposta amb noves mesures”, ha indicat Solà. En aquesta línia, des d’ERC asseguren que, malgrat les discrepàncies, han tornat a “allargar la mà” a l’executiu del PSC per col·laborar-hi, sent conscients que “la situació és complexa” i que “ara cal remar plegades”.


Col·laboració empresarial

Un dels actors que ja ha ofert el seu suport és el dels empresaris de la ciutat. La trobada de dimecres va comptar amb la participació del vicepresident de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, qui va oferir la col·laboració de l’entitat a l’Ajuntament per a desenvolupar diversos punts que encara no s’han dut a terme, com el Pla de Millora de Polígons, la implantació de la finestreta única empresarial i la creació de l’Oficina de Promoció Empresarial.

En aquest sentit, Sisquella va demanar reunions urgents amb els responsables municipals de les àrees implicades, que van acceptar l’oferiment de col·laboració, tot i explicar que ja hi estan treballant.

Sisquella, igualment, va reclamar la creació d’una Taula sobre el tribut metropolità, com s’ha fet en ciutats veïnes, un tribut que va qualificar “d’injust perquè grava la propietat i que només es bonifica pel que fa a habitatges, però no nau industrials, per exemple”.

Pages