Cerdanyola treballarà per a la feminització del seu nomenclàtor - A FONS VALLES

LOGO-Afons_2

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Post Top Ad

demo-image

Cerdanyola treballarà per a la feminització del seu nomenclàtor

El teu espai

IMG-20210302-WA0014
El Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola va aprovar dijous passat, durant la sessió ordinària del mes de febrer, una moció presentada per ERC per a la feminització del nomenclàtor a la ciutat. La proposta va rebre el suport de la totalitat de grups amb presència al consistori.

La regidora d’ERC Carme Pina va explicar que la nova moció va en la línia de la que ja es va aprovar al plenari fa tot just un any, quan l’Ajuntament es va comprometre a adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i va declarar Cerdanyola com a municipi feminista. Pina va recordar que “cada 8 de març fem un homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere”, una reivindicació que “va més enllà d’aquesta data i que impregna tots els dies de l’any”.

El text dels republicans remarca que cal seguir reivindicant els drets de les dones i apostar “d’una forma decidida” a normalitzar la seva visibilització en tots els àmbits del dia a dia, també a Cerdanyola. “Un exemple clar de l’exposat, el veiem quan passegem pels carrers de qualsevol dels nostres pobles i ciutats, i podem percebre que la major part dels seus noms corresponen a homes, ja siguin, escriptors, polítics, arquitectes o doctors”, va lamentar Pina.

La regidora republicana va explicar que, dels quasi 500 carrers registrats a Cerdanyola, només 25 porten nom de dona, un 5% del total. “D’aquests 18 són noms de verges i santes, i un és el pseudònim masculí de l’escriptora Caterina Albert, Víctor Català. Només 6 fan referència a una dona concreta, això vol dir que amb prou feines un 1% dels carrers homenatgen el nom d’alguna dona referent”, va indicar Pina.

En aquest context, la moció aprovada dijous passat reafirma el compromís de l’Ajuntament de Cerdanyola amb l’adhesió del Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i, seguint en aquesta línia, expressa la voluntat del consistori de fer “un pas més enllà” per tal d’anar “normalitzant la igualtat efectiva entre dones i homes”. Per això, l’Ajuntament es compromet a “tenir presents només a dones referents, alhora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers al municipi”.

Pages