La formació ha aportat una visió crítica i reflexiva sobre l’abordatge de la seguretat en els models urbans actuals, i la possibilitat d’incloure noves línies d’anàlisi, promovent intervencions properes a les necessitats quotidianes amb la metodologia de les marxes exploratòries. En el marc d’aquesta formación, s’han determinat quins espais són més susceptibles de millora a la ciutat, per tal de definir on tindran lloc les marxes exploratòries de la segona fase del projecte.
En la segona fase es realitzaran les marxes exploratòries, que són rutes urbanes de 2 hores aproximadament, fetes per a dones (no mixtes), que permeten efectuar comprovacions in situ dels elements que poden millorar la seva percepció de seguretat i la seva utilitat dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà, etc.) Durant el recorregut es faran fotos d’aquells espais i elements de l’entorn urbà que influeixen en la percepció d’(in)seguretat.
Les marxes es duran a terme els dies 2 de desembre, 20 de gener, 17 de febrer i 17 de març, de 18 a 20 hores, a diversos barris de la cituat. Finalment, el dia 21 d’abril, de 18 a 20 hores, es celebrarà la Sessió de retorn a les membres del Consell Municipal de Polítiques de Dones i totes les dones que hagin participat a les marxes.
Aquest projecte es desenvolupa des de la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, a petició del Consell Municipal de Polítiques de Dones i compta amb el Col·lectiu Punt 6 (entitat especialitzada en la matèria) per la dinamització de tot el procés tècnic i metodològic.