Cerdanyola commemora el Dia Mundial de la Sida - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola commemora el Dia Mundial de la Sida

Amb el lema ‘Posar fi a les desigualtats. Posar fi a la Sida. Posar fi a les pandèmies’, avui es commemora el Dia Mundial de la Sida i, com és habitual, l’Ajuntament de Cerdanyola s’ha adherit s’adhereix al comunicat conjunt d’una commemoració que se celebra des de l’any 1987.

Persones de tot el món uneixen forces per fomentar la conscienciació en relació amb el Virus d’Immunodeficiència Humana (VIH) / Síndrome d’immunodeficiència adquirida (SIDA) i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda una oportunitat per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

La regidora de Promoció de la Salut a l’Ajuntament de Cerdanyola, Carme Arché, ha convidat a reflexionar sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç, així com sumar esforços contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones que viuen amb el VIH/SIDA . Des de l’Ajuntament remarquen que “Cerdanyola aposta per una societat compromesa amb els drets humans amb la lluita contra les desigualtats i en l’accés universal dels tractaments”.

Entre les accions previstes avui per commerar el Dia Mundial de la Sida, fonts municipals han explicat que, aquesta nit, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color vermell. D’altra banda, s’ha facilitat material informatiu als instituts interessats en realitzar activitats relacionades amb el VIH/Sida i s’ha distribuït materials informatius i preventius al Casal de Joves, Oficina d’Atenció Ciutadana, Ateneu, Àrea Social i Museu d’Art de Cerdanyola.

Aquest matí també hi haurà un punt d’informació i assessorament confidencial sobre el VIH/Sida a la pl de l’Abat Oliba des de les 11 a les 14 hores. Aquest punt està gestionat pel servei de Promoció de la Salut i Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada i compta amb la col·laboració d’alumnat de 4t d’infermeria de l’EUIT.

A més, durant aquest curs escolar s’esta duent a terme el taller pilot sobre VIH/Sida a l’alumnat de 4t d’ESO amb la finalitat de mesurar els riscos associats a les conductes sexuals i l’eficàcia de la seva prevenció amb la col·laboració de l’Institut Jaume Mimó i alumnat de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional. I també s’està fent el taller sobre sexualitat i afectivitat en els centres educatius a càrrec de les llevadores d’ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva).

Pages