L’Ajuntament de Ripollet espera que el seu nou Pla d’Igualtat intern esdevingui “una eina per esmenar males praxis encara existents” - A FONS VALLES

LOGO-Afons_2

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Post Top Ad

demo-image

L’Ajuntament de Ripollet espera que el seu nou Pla d’Igualtat intern esdevingui “una eina per esmenar males praxis encara existents”

El teu espai

plan%20igualdad
El Ple de l’Ajuntament de Ripollet va aprovar ahir al vespre per unanimitat, durant la sessió ordinària del mes de maig, el Pla d’Igualtat intern del consistori per al período 2022-2025, que consta de diferents àmbits de treball que impliquen de manera transversal a diferents departaments municipals coordinats des de Feminismes. La tinent d’alcalde responsable d’aquesta àrea, Txell Caler, va explicar que el nou pla -el segon d’aquestes característiques que es realitza a la ciutat- “respon a un convenciment política”, ja que el govern de Decidim vol que l’Ajuntament “sigui un exemple i model a seguir en el camí cap a la igualtat real entre dones i homes en l’àmbit laboral i més enllà”.

Caler va reconèixer que l’Ajuntament portava anys sense abordar el nou pla, un cop caducat el primer, perquè des del govern entenien que “primer calia posar la mirada cap a fora” per, posteriorment, centrar-se en la corporació. Així, la regidora de Feminismes va enumerar la creació del Servei d’informació a les dones i joves del municipi víctimes de violència masclista o discriminación per raons de gènere (SIAD) l’any 2018 i l’ampliació de la seva oferta enguany; el pla d’usos i el projecte de reforma de la Casa de la Dona; l’aprovació del protocol per establir un punt lila LGTBI jove a Ripollet; o el conveni amb l’Observatori Contra l’Homofòbia oferint atenció psicológica i assessorament”.

Un cop “apuntalada” aquesta estructura a la ciutat, Caler va explicar que ara és el moment de centrar-se en el nou Pla d’Igualtat de l’Ajuntament que contempla una sèrie d’objectius, com obtenir un coneixement per via de la diagnosi de la situació de les dones i homes de l’Ajuntament. També pretén augmentar les oportunitats de participació de les dones en l’àmbit de l’administració pública a través de l’establiment d’accions, així com aprofundir en el compromís per a la igualtat de gènere, tant des de l’Ajuntament com en la relació contractual amb tercers.

El pla, que contempla una quarantena d’accions, s’ha elaborat a partir d’una diagnosi realitzada l’any passat i que abarca 11 àmbits diferents (cultura organitzativa; condicions laborals; accés a l’organització; formació interna; promoció i desenvolupament professional; retribució; temps de treball i corresponsabilitat; comunicació i llenguatge; salut laboral; prevenció i actuació davant l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de gènere; i treball a distància), un tràmit que es repetirà el 2024 a mode d’avaluació continuada. Tot plegat, supervistat per una comissió paritària conformada per sis representants de l’administració i altres sis de les organitzacions sindicals.

Caler va expressar el seu desig que el nou pla esdevingui la “bruixola i eina per esmenar males praxis encara existents” a l’Ajuntament, ajudant el consistori a convertir-se en “un referent de bones pràctiques i espai on les dones vulguin treballar en qualsevol dels seus àmbits”.

Pages