L’acord, vigent durant quatre anys, suposa el compromís de l’Ajuntament a cercar i gestionar els recursos, tècnics o econòmics, a través de Diputació i d’altres organismes i institucions, per tal de facilitar a la Parròquia el manteniment i la rehabilitació de l’Església de Sant Esteve, prioritzant el campanar, així com l’estudi i el coneixement del propi edifici.
El gener de 2010, el Ple de l’Ajuntament de Ripollet va declarar l’Església de Sant Esteve com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), d’acord al seu valor històric, patrimonial i cultural. En base a un conveni d’intencions signat el 2011 entre l’Ajuntament i la Parròquia, el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona (SPAL) va realitzar l’estudi previ per a ‘la Rehabilitació i conservació de l'Església de Sant Esteve de Ripollet - Fase 1. Campanar nou’, a petició de l’Ajuntament.
L’any passat, el mateix SPAL de la Diputació va cofinançar amb l’Ajuntament ‘Un estudi previ de comportament estructural de l’edifici així com un estudi de materials, causes de la degradació i proposta d’actuació”, en relació al Campanar i derivat de l’estudi previ de 2011.
Donat el notable interès històric, arquitectònic i patrimonial de l’edifici, l’Ajuntament, a més de rehabilitar-lo, vol donar-li un ús cultural, permetent les visites guiades i el seu ús públic en aquells moments de l’any que es determini de manera consensuada amb la Parròquia. Així, l’Ajuntament s’ha compromès a organitzar visites guiades a les dependències de l’església de Sant Esteve, prioritzant el campanar quan sigui visitable, després de les actuacions pertinents.