Cerdanyola autoritza l’obertura de les piscines del Bosc Tancat després que la nova concessionària “hagi presentat el tràmit de comunicació de llicència d’acord a la normativa” - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola autoritza l’obertura de les piscines del Bosc Tancat després que la nova concessionària “hagi presentat el tràmit de comunicació de llicència d’acord a la normativa”

Les piscines de la Zona Esportiva Municipal del Bosc Tancat han obert finalment avui després d’un any marcat per la polèmica. La instal·lació, que no va obrir l’any passat, romandrà oberta fins al setembre i obrirà de dilluns a diumenge, de les 10 a les 19 hores. 

El recinte disposa de quatre piscines de diferents mides i profunditats amb un sistema de depuració de l’aigua de cloració salina i un gran espai de gespa amb una pineda. Les piscines oferiran entrades individuals i per a grups a diferents preus segons l’edat i el dia de la setmana. També hi haurà l’opció de comprar un abonament quinzenal.


Setmana polèmica

L'Ajuntament ha explicat que la instal·lació pot obrir avui després que l’empresa concessionària, Gimnàs Atlante Vallès, “hagi presentat d’acord a la normativa el tràmit de comunicació de llicència”. Ho fa només dos dies després d’un polèmic ple convocat de forma urgent per l’equip de govern per acceptar l’aval definitiu per tirar endavant el contracte amb l’Ajuntament. 

L’any passat, la instal·lació no va poder obrir les seves portes a la ciutat arran dels problemes de l’Ajuntament amb el fins aleshores adjudicatari del servei, Sport Natura Rural. El consistori va formalitzar fa uns mesos la cessió del contracte de gestió a una nova companyia, Gimnàs Atlante Vallès, expressant la seva confiança en què l’equipament pugués obrir, aquest cop sí, durant els mesos d’estiu.

Després d’un primer intent fallit per obrir el Bosc Tancat durant la revetlla de Sant Joan, la nova adjudicatària tenia previst fer-ho el passat 1 de juliol. La companyia havia presentat dos dies l’aval definitiu de 100.000 euros que demanava l’Ajuntament. Ho va fer, però, amb un defecte de forma perquè la transferència la va realitzar una altra empresa, Marmara Master. “La persona jurídica que ha de fer la transferència ha de ser Gimàs Atlante. No la pot fer un tercer, encara que sigui un soci”, va explicar aleshores el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez.

L'empresa va solucionar el tràmit en pocs dies i, finalment, el govern del PSC va convocar dimecres passat un Ple extraordinari de forma urgent, per poder aprovar-la i així fer possible l’obertura de les piscines. Una decisió que va provocar les crítiques de l’oposició en bloc que, en la majoria de casos, van expressar els seus dubtes sobre la manca de garantia jurídiques en allò que s’estava validant.

Anit mateix, la portaveu municipal d’ERC, Helena Solà, insistia a través de les xarxes socials que l’informe elaborat per la cap de contractació i secretaria municipal era desfavorable a estimar la garantia presentada per la nova adjudicatària i proposava que, abans de seguir amb el procediment, es realitzessin una sèrie de requeriments a l’empresa.

Com ja van fer al plenari de dimecres passat, els republicans han recordat que Atlante figura en el llistat de morosos amb deutes superiors a 600.000 euros, segons l’Agència Tributària. “Només amb aquest fet i amb la llei de contractes tenim la prohibició de contractar Atlante”, sentencia Solà, qui va acabar el seu fil a les xarxes socials fent-se una pregunta: “Què passarà quan Hisenda tingui coneixement que el nostre Ajuntament té una garantia dipositada d’una empresa deutora”.

Pages