Guanyem exigeix “la total i lliure absolució” de l’exalcalde de Cerdanola Carles Escolà, per qui la Fiscalia demana un any de presó per prevaricació i assetjament laboral - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Guanyem exigeix “la total i lliure absolució” de l’exalcalde de Cerdanola Carles Escolà, per qui la Fiscalia demana un any de presó per prevaricació i assetjament laboral

L’Audiència de Barcelona abordarà els propers 14 i 15 de juliol el judici contra Carles Escolà, exalcalde de Cerdanyola, acusat de prevaricació i assetjament laboral. Els fets es remunten al 2019 quan la secretària general de l'Ajuntament, Aurora Corral, va interposar una querella criminal contra Carles Escolà arran de la prèvia obertura d’un expedient informatiu contra Corral, habilitada nacional i secretària municipal des de 2011, per part de l’Ajuntament.

La Fiscalia demana un any de presó pel delicte d’assetjament laboral i 12 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu pel delicte de prevaricació administrativa. Això suposa, indica Fiscalia, la impossibilitat d’obtenir o ostentar el càrrec d’alcalde, regidor o qualsevol altre càrrec que impliqui participació en el govern municipal, autonòmic i estatal.

Guanyem Cerdanyola, la formació de la qual Escolà va ser alcaldable l’any 2019 per repetir en el càrrec, ha carregat contra “aquesta nova actuació repressiva” que relaciona amb “la causa general de l’Estat contra el moviment independentista català”. Per tot plegat, demana “la total i lliure absolució” d’Escolà.

Des de Guanyem consideren que el procés penal contra l’exalcalde de Cerdanyola no hauria d’haver superat mai la fase d’instrucció o, en tot cas, que el litigi s’hauria d’estar dirimint en la via contenciosa-administrativa perquè “es tracta, en essència, de la impugnació d’una resolució d’alcaldia”. De fet, la formació d’esquerres es mostra convençuda que hauria estat així “en condicions normals”, però que tot va canviar arran de l’1 d’octubre de 2017: “Es va iniciar una causa general de l’Estat contra el moviment independentista català, en què els poders de l’Estat, entre ells la Fiscalia, s’han bolcat en l’estratègia de repressió i persecució de la dissidència política”.

De fet, Guanyem recorda que la Fiscalia ja va obrir una causa penal contra Escolà per la seva participació en el referèndum de l’1O, “un procés que va quedar arxivat per la inexistència de proves per sostenir el relat de l’acusació”.

Pages