Experts en ciberseguretat alerten sobre la seva importància al teixit empresarial de Cerdanyola: “Hauria de ser un tema obligatori” - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Experts en ciberseguretat alerten sobre la seva importància al teixit empresarial de Cerdanyola: “Hauria de ser un tema obligatori”

El jardí de la Masia Serraparera va tornar a ser l’escenari dimarts passat a Cerdanyola d’una sessió del cicle Esmorzars de Can Serra, una iniciativa organitzada pel Servei de Promoció Econòmica amb la col·laboració de Cerdanyola Empresarial i que inclou un networking relacional amb autoritats, ponents i empresaris. Una cinquantens de persones van assistir a la trobada, que va tractar la ciberseguretat des de diferents perspectives de la mà de tres experts en la matèria.

La jornada va abordar un àmbit emergent i que cal prendre’s molt seriosament, segons els experts participants a la trobada, tant des de les administracions, les empreses i la ciutadania en general. La segona sessió del cicle de conferències va comptar amb la intervenció de Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Xavier Gracia, soci de la companyia de consultoria Deloitte; i Robert Cuaresma, director Tècnic a Cloud Comunicaciones. Tots tres van coincidir en la importància per a les empreses de disposar d’un pla d’actuació en ciberseguretat que inclogui prevenció, monitorització i recuperació. Fins i tot Barbany va defensar que la “ciberseguretat hauria de ser un tema obligatori per a les empreses”. A més, tant Cuaresma com Gracia van destacar que és essencial formar en aquesta matèria a les persones treballadores per saber com actuar en el seu dia a dia i reaccionar davant un possible atac cibernètic. Sobre aquests, Cuaresma va explicar els més comuns i que acostumen a produir violacions de dades i robatori d’identitat.

Xavier Gracia va afirmar que el 95% dels ciberatacs es produeixen per la deixadesa en la protecció i “es previndrien amb una xarxa segura”. Gracia afegia que “és molt important fomentar la cultura de la ciberseguretat, sobretot entre els més petits formant-los perquè tinguin competències en la matèria”. Joana Barbany també va voler enviar un missatge als joves animant-los a formar-se en aquest camp, actualment faltat de professionals.

Pages