Ripollet busca “universalitzar l’accés” al servei de l’Escola Municipal de Música amb descomptes que arribaran al 65% en els casos de les rendes més baixes - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ripollet busca “universalitzar l’accés” al servei de l’Escola Municipal de Música amb descomptes que arribaran al 65% en els casos de les rendes més baixes

El Ple de l’Ajuntament de Ripollet va aprovar la setmana passada, durant la sessió ordinària del mes juny, la modificació de l’ordenança reguladora de preus públics per al 2022 pel que fa al servei de l’Escola Municipal de Música, introduint la tarificació social. La mesura, ja aplicada a les escoles bressol municipals, permetrà “universalitzar l’accés” al servei, tal i com va explicar la tinent d’alcalde Pilar Castillejo, qui va insistir que la modificació aprovada permetrà que sigui “molt més econòmic per a la majoria de les persones i que, per tant, hi puguin accedir molts veïns i veïnes”.

La regidora de Serveis Municipals va explicar que la tarificació social afectarà al preu tant de la quota mensual com la matrícula de l’Escola Municipal de Música, sempre en funció del nivell de renda de les famílies. Així, l’Ajuntament utilitzarà l’indicador de renda de suficiència a Catalunya com a barem, establint sis trams en funció d’aquesta renda i del nombre de persones que composen cada unitat familiar.

Castillejo va explicar que, respecte a la quota base del servei que es va calcular inicialment, es produeixen descomptes en cinc dels sis trams estipulats. Així, només en el darrer tram, el de les persones amb rendes més altes, el preu s’incrementa en un 10%. La resta de trams tindran descomptes del 5, del 20, del 35, del 50 o del 65%, sempre segons el seu nivell de renda. “Això farà que moltes famílies puguin accedir al servei”, va defensar la regidora de Decidim.

Per tal de calcular la viabilitat del servei, l’Ajuntament ha fet estimacions de l’alumnat per cadascún dels trams previstos en base a un estudi socieconòmic de les famílies de Ripollet. Així, segons Castillejo, els números realitzats des del consistori visualitzen que el 70% de les famílies del municipi puguin gaudir dels descomptes vinculats a a la tarificació social al trobar-se dins dels 5 trams on el preu del servei es veurà reduït.

A banda de les ajudes pel nivell de renda, l’Ajuntament també ha donat llum verda a d’altres modificacions. Així, segons va explicar Castillejo, hi haurà un 10% de reducció complementària del preu del servei a les famílies que acreditin oficialment ser monoparentals; un 5% adicional, a aquelles que acreditin ser nombroses; i un 5% més a les famílies que acreditin una diversitat funcional en l’alumne en un grau igual o superior al 33%. Totes aquestes reduccions, a més, no són excluents l’una amb l’altra.

Sí ho són, en canvi, amb un altre dels canvis introduïts, el referent al 15% de reducció en el preu a les famílies amb més d’un fill matriculat a l’Escola Municipal de Música.

Per últim, Castillejo també va explicar que l’Ajuntament reservarà un seguit de places a l’Escola Municipal de Música per garantir el servei de forma gratuïta per aquelles famílies en risc d’exclusió social.

Pages