L’objectiu d’aquesta assistència neix de la voluntat de l’Ajuntament d’elaborar l’Agenda Urbana de Cerdanyola del Vallés, com a instrument clau per a implementar l’esmentat pla estratègic i dotar-lo del full de ruta cap a una ciutat més sostenible, inclusiva i resilent, capaç d’integrar els esforços de les organitzacions de la societat civil, del sector privat, del sector públic i de totes les persones interessades en participar en estratègies d'actuació urbanística que permetin la igualtat de drets i d’accés als beneficis i oportunitats que la ciutat pot oferir a les persones, envers el compliment dels objectius fixats al pla estratègic i en alineació als ODS. Així doncs, els treballs previs de diagnosi desenvolupats en el marc del pla estratègic han estat la base per a la redacció de l’agenda urbana local.
El document també incorpora un sistema d’avaluació i seguiment de la implementació de l’agenda que parteix d’un sistema metodològic mix d’indicadors qualitatius i quantitatius. Així mateix, es contemplarà amb indicadors específics per a cada projecte estratègic, per tal de realitzar el seguiment operatiu del pla d'acció.
El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Cerdanyola s’alinea amb el Pla Estratègic i manté els 7 reptes inicials i els 28 objectius estratègics. Aquests, es vinculen amb els diferents objectius de desenvolupament sostenible així com amb els objectius específics de l’Agenda Urbana Espanyola. I incorpora 83 accions estratègiques que s’han de desenvolupar a curt, mig o llarg termini.
El municipi de Cerdanyola del Vallès compta amb dues experiències prèvies de planificació estratègica: el primer de 2002 a 2004 amb el nom "Projecte de Ciutat de Cerdanyola 21" i el segon el 2014 amb la Diagnosi del "Pla Estratègic de Cerdanyola del Vallès 2014-2024". Posteriorment, al 2016 Ple Municipal va aprovar per majoria la resolució per impulsar el Pla Estratègic de Cerdanyola 2020-2030.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 10 “Reducció de les desigualtats” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.