A l’exposició hi haurà creacions d’art digital, tècniques mixtes, tècniques aquoses, art tèxtil, ceràmica, taller art jove, iniciació a les tècniques pictòriques, pintura a l’oli, gravat i estampació, pintura acrílica, tècniques artístiques decoratives, urban sketching, dibuix, escultura i joieria.
La inauguració de la mostra es farà el dia 4 de juny a les 19 h a l’Ateneu. La mostra es podrà visitar fins al 24 de juny.
Art digital
Els alumnes d’art digital han treballat el blau investigant diferents pinzells del programa Procreate. Han imitat diferents tècniques analògiques com la pintura a l’oli, l'aquarel·la o el bolígraf.
Tècniques mixtes
A tècniques mixtes els alumnes han treballat la cianotípia sobre paper sobre, fusta i roba. Aquesta és una tècnica fotosensible que reacciona a la llum del Sol, tornant-se de color blau. També han treballat acrílic sobre paper i sobre tela, pintant amb el color blau i el seu complementari (el color taronja) i derivats.
Tècniques aquoses
A tècniques aquoses els alumnes han treballat el blau amb la tècnica de l’aquarel·la i els llapis de colors sobre paper. Han treballat tant amb gamma de blaus com amb el blau i el seu complementari. Els treballs realitzats han estat al voltant de la il·lustració d'elements botànics.L'aquarel·la com a tècnica principal i més treballada al llarg del curs, introduint el gouache. Els alumnes han treballat l'aquarel·la en negatiu, l'humit sobre humit aigualida, aquarel·la sobre sec i aplicacions de foil daurat, textures i transparències
Art tèxtil
A art tèxtil les alumnes han treballat la cianotípia brodada sobre tela i sobre paper, el tapís amb blaus i complementaris i d’altres tècniques mixtes tèxtils en què predominen els blaus.
Ceràmica
Al taller de ceràmica han fet treballs de sobrecoberta, a alta i baixa temperatura, inspirats en la vaixella blava catalana del 1570 al 1670. També han treballat les planxes, els xurros, el torn, com aplicar engalbes i esmalts i com aconseguir blaus a partir de l’òxid de cobalt i colorants.
Taller art jove
Al curs d'art jove han treballat diferents tècniques, grafit, aquarel·la, textures amb diferents materials, ceràmica, gouache, acrílic... Cal destacar dos projectes: una petita llibreta amb cosit i inspiració japonesa. Els alumnes han treballat en la portada una il·lustració amb temàtica japonesa i l’enquadernació. I un projecte ceràmic, una petita llauna de sardines amb els seus suports per a pals de sushi.
Iniciació a las tècniques pictòriques
Els alumnes de tècniques pictòriques han treballat el blau investigant les aiguades sobre paper i roba amb diferents materials (aquarel·la, tinta, nogalina, llapis, ceres, acrílic) també han investigat el pouring i la cianotípia amb aquarel·la.
Pintura a l’oli
A pintura a l’oli els alumnes han treballat la gamma de blaus i els seus complementaris sobre tela i paper. Han treballat la tècnica alla prima, per capes, en sec, velats, empast, clarobscur, blending, el pouring i la tècnica mixta de cera encàustica sobre fusta. Artistes com Richard Burlet i els seus retrats, Kazuhico i els seus paisatges, Rothko i els seus degradats en blau sobre l’art abstracte.
Gravat i estampació
A gravat els alumnes han treballat imatges artístiques estampades amb diferents tècniques; la punta seca sobre acetat, i coure, el linogravat sobre linòleum, la cianotípia sobre paper de gravat, l’aiguafort i aiguatinta sobre coure amb blaus i complementaris en què predominen els blaus.
Pintura acrílica
A pintura acrílica els alumnes han treballat la gamma de blaus i el seus complementaris sobre tela, la temàtica de l’aigua, les veladures i la transparència, el paisatge i les marines. Han treballat els colors blaus, així com el seu significat i simbologia al llarg de la història de l’art mitjançant diferents tècniques : l’esponjat, les aiguades, el pinzell sec, els velats, els empasts, l’espatulat, els salpicats, els degradats i el pouring i la tècnica mixta de cera encàustica sobre fusta.
Tècniques artístiques decoratives
A tècniques decoratives els alumnes han decorat diversos objectes quotidians: safates, gerros, plats, roba... han elaborat plats de ceràmica pintats i esmaltats amb tonalitats blaves; han fet ous de ciment que s’han convertit en testos per plantes, i petites rajoles modernistes de guix. Han pintat sobre roba, quadres, han fet transferències d’imatges i decapatge.. tot en tonalitats blaves.
Urban sketching
En les classes d'urban sketching han fet exercicis per aprendre a fer textures urbanes i naturals. També han après a fer servir l'aiguada d'aquarel·la per representar el cel i els diferents tipus de núvols.
Dibuix
A les classes de dibuix han treballat el realisme combinant el grafit amb cretes i carbonet.
Escultura
En el taller d'escultura s'han desenvolupat les propostes que cada alumna/e ha considerat, atenent el seu nivell de coneixements, treballant des del projecte/proposta personal, principalment i en gran manera a través del modelatge amb pastes ceràmiques, tant de baixa com d'alta temperatura, així com la talla en fusta a petita escala.
Joieria
En el taller de joieria, igualment, i en funció del nivell de l'alumna/e s'han desenvolupat peces molt variades com anells, collarets, polseres i fermalls, amb materials com la plata, l’alpaca, el coure, el llautó i les pastes ceràmiques; per això han emprat tècniques per a conformar el metall com: el tall, el llimat, la recuita, el laminatge, l'estiratge, el forjat, el modelatge i el soldat amb soldadura de plata; també s'han treballat dues tècniques de fosa de metall com són la fosa a la sorra i la fosa a la sípia, tècnica ancestral empleada pels romans on s'usa la sípia com a motlle per a colar el metall. Així mateix, han elaborat aliatges de plata de llei de 925 grams partint de granalla de plata fina i coure electrolític.