Per a participar cal inscriure’s prèviament en algun dels 21 establiments participants o el mateix dia (si encara resten places) en el punt d’informació que s’instal·larà a la plaça Abat Oliba. La inscripció inclou un mocador, un fulletó informatiu i la targeta per participar. Entre dissabte i diumenge, les persones inscrites hauran de consumir un mínim de 12 tapes entre les tres rutes que l’organització ha establert (quatre tapes de la zona 1, cinc tapes de la zona 2 i tres tapes de la zona 3) per aconseguir la samarreta del Corretapes 2024 i poder votar la millor tapa. Els participants que votin entraran en el sorteig de tres premis en metàl·lic de 100, 80 o 60 euros per descanviar en algun dels establiments participants. Rebran premi les tres millors tapes.
Per facilitar el desplaçament dels participants, aquests disposaran d’un trenet que circularà entre les tres zones amb parades a l’Ajuntament, avinguda Primavera, Canaletes i Sant Ramon. Per poder fer ús del trenet, caldrà portar el mocador del Corretapes. Juanlu Muñoz, propietari de La Pizarrita de Juanlu i membre de l’organització, explica que “aquesta iniciativa respon a la necessitat de facilitar la mobilitat entre les diferents zones de la ciutat”.
L’horari en el qual els establiments oferiran les tapes de concurs será:
- Dissabte d’11:30 a 15:30 h i de 19 a 23 h.
- Diumenge d’11:30 a 15:30 h.
La festa de cloenda es farà el diumenge, a partir de les 18 h, a la plaça Abat Oliba. L’acte serà conduir pel Mag Ígor i comptarà amb música en directe i servei de bar a càrrec dels Castellers de Cerdanyola.
Anotnio Castro destaca la visibilitat que suposa per als establiments participar en el Corretapes i explica que per al guanyador de l’any passat (La Encantadora) va suposar un gran aparador per donar-se a conèixer.
L’alcalde, Carlos Cordón, i la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, agraeixen el gran esforç i implicació de la restauració local amb la ciutat. Cordón assenyala que “sempre hem pogut comptar amb l’hostaleria de Cerdanyola per a les nostres iniciatives”. Padilla també destaca l’esforç dels restauradors de “mantenir els preus populars de l’any passat (3,5 € tapa + consumició) perquè tothom pugui gaudir de l’esdeveniment”.
Establiments i tapes participants
Zona 1 (mínim 4 consumicions)
- Bar Alaska – Brioix de calamars
- Racó dels Pins – Llibrets sense gluten
- Geta Taberna – Xopet de salmó i albergínia
- El Cacereño – Xampinyó ‘El Cacereño’
- La Bodeguita – Niu bomba
Zona 2 (mínim 5 consumicions)
- Racó de la plaça – Bikini de xai
- La Encantadora – Cruixent de confit
- La Pizarrita de Juanlu – Pulp Fiction
- Bodega Oddvar – Galta parmentier
- Capicua – La buti del Capicua
- Cervecería Hades – Wing Hades Sauce
- Toca Taco – Taco de tardor
- La Caleta – Braver ‘Wedge’
- Frankfurt Hessen – Burger Pulled&Cheedar
Zona 3 (mínim 3 consumicions)
- Ca l’Enric – Brioix de botifarra
- Bar Pica Pica – El niu i el seu ou
- Autèntic Cerdanyola – Brioix cochinita pibil
- Shapó – Escorces de l’infern fumat
- Tempo Divino – Tartar de llonganissa
- La Galindeta – Ragoût de porc senglar
- Bar Grau - Bacallgrau