Cerdanyola, com a ciutat educadora, té un llarg recorregut en la dinamització i la innovació en l’àmbit educatiu, que s’ha concretat al llarg del temps en accions molt diverses: la dimensió educativa d’equipaments de la ciutat, com l’Ateneu i el Casal de Joves; l’organització d’activitats de participació com les 22 edicions de les Jornades de Mares i Pares a l’escola; la creació de centres educatius com l’escola La Sínia (a la imatge), l’escola de música Aulos o les escoles bressol municipals.
A més, l’any 2004 Cerdanyola es va implicar en el moviment de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i es va adherir al Manifest de ciutats compromeses amb el desenvolupament de projectes educatius de ciutat, comprometent-se a impulsar l’elaboració del seu propi projecte que va ser aprovat per unanimitat en el Ple Municipal del 21 de desembre de 2013.
Des de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores s’ha fet una crida a les més de 500 ciutats que la formen per compartir els aprenentatges generats durant tots aquesta anys. Per aquesta motiu, durant la setmana del 30 de novembre, des de l’Ajuntament de Cerdanyola es publicarà a les Xarxes Socials cinc dels aprenentatges i projectes que es duent a terme en l’actualitat.
A la ciutat educadora, l’educació transcendeix els murs de l’escola per a impregnar tota la ciutat. Es tracta d’una educació ciutadana, on totes les administracions assumeixen la seva responsabilitat d’educar i transformar la ciutat en un espai de respecte a la vida i la diversitat.